Potrebujeme:
-500 g ricotty -120 g bio špaldových piškót -2 PL javorového sirupu
-2 banány -2 PL brezového cukru -2 ČL kakaa -mandľové lupienky
Ricottu vymiešame s cukrom na krém. Na spodok tortovej formy (18 cm) naukladáme polovicu piškót, polejeme ich 1 PL javorového sirupu a pridáme polovicu ricottového krému. Posypeme 1 ČL kakaa, pridáme nakrájané banány a druhú polovicu piškót, ktoré opäť polejeme 1 PL javorového sirupu. Navrch pridáme zvyšný ricottový krém, posypeme kakaom, mandľovými lupienkami a necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Mrkvu nastrúhame, jablko očistíme a nakrájame na kocky. Zmixujeme múku, med, vajíčka, chia, cukor, hrsť pekanových orechov, prášok do pečiva a olej. K cestu primiešame mrkvu, jablko a zmes vylejeme do formy na koláč (26 cm). Pečieme 35 minút na 180 stupňoch. Po vychladnutí tortu potrieme krémom, ktorý si pripravíme vymiešaním mascarpone, jogurtu a xylitolu. Pridáme zvyšné pekanové orechy a sekané lieskové oriešky. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do tortovej formy (18 cm). Tvaroh vymiešame s pudingovým práškom a pridáme vanilkový extrakt. Jednu tretinu krému natrieme na korpus, pridáme ovocie a zvyšok krému. Vrch torty ozdobíme ovocím, posypeme orieškami a pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Čoko-banánová torta
Potrebujeme:
Korpus: 7 PL hladkej špaldovej múky -3 vajíčka -2 banány
-1 PL kakaa -pol ČL bezfosfátového prášku do pečiva -50 ml vody
Krém: 600 ml polotučného mlieka -2 čokoládové bio pudingy
-2 PL medu. Ostatné: 2 banány -pražené lieskové oriešky
Zmixujeme ingrediencie na cesto a zmes vylejeme do vymastenej formy na koláč (18 cm). Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Krém si pripravíme uvarením bio pudingov, do ktorých počas prípravy vmiešame med. Na korpus pridáme 2 celé banány, zalejeme ich krémom a posypeme orieškami. Necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme múku, vodu, vajíčka, kakao, olej, cukor a prášok do pečiva, cesto necháme pár minút postáť a na troške oleja upečieme palacinky z oboch strán. Pridáme maliny, polejeme medom a posypeme orieškami. Dobrú chuť. 🙂
Zmiešame múku, vajíčka, olej a cukor a vypracujeme cesto, ktoré zatlačíme do formy na koláč (26 cm). 4 jablká očistíme, nakrájame, vložíme do hrnca, podlejeme troškou vody, pridáme šťavu z citróna, med, vanilkový extrakt a dusíme do mäkka. Potom jablká zľahka rozmixujeme, zmes vylejeme na cesto, pridáme na plátky z 2 jabĺk, škoricu a pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme vločky, jablkové pyré, celé orechy, vajíčka, banán, med a prášok do pečiva. Do zmesi jemne vmiešame sekané orechy a cesto vylejeme do vymastenej formy na koláč (26 cm). Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme múku, vajíčka, olej, prášok do pečiva, arašidové maslo, čokoládu a med a zmes vylejeme na vymastený plech (20 x 20 cm). Posypeme orieškami a pečieme 20 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Mangový cheesecake
Potrebujeme:
Na korpus: 140 g špaldových piškót -2 PL mletých lieskových orieškov -7 datlí -2 PL kokosového oleja -3 PL vody. Na krém: 500 g ricotty
-2 PL špaldovej múky -2 vajíčka -3 PL xylitolu -pár kvapiek vanilkového extraktu. Ostatné: 1 veľké zrelé mango
Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (18 cm). Zmiešame ricottu, múku, vajíčka, xylitol, pridáme vanilkový extrakt a krém vylejeme na korpus. Zmixujeme mango a pridáme na krém. Cheesecake pečieme 45 minút na 160 stupňoch. Necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Cheesecake tiramisu
Potrebujeme:
Korpus: 120 g bezlepkových piškót -1 dcl silnej kávy
-1 PL kakaa -50 g roztopeného masla
Krém: 250 g ricotty -250 g jemného tvarohu -2 vajíčka
-2 PL hladkej špaldovej múky -2 PL brezového cukru xylitol
Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (18 cm). Zmixujeme ingrediencie na krém a pridáme ho na korpus. Pečieme 50 minút na 170 stupňoch. Necháme pár hodín schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Z múky, cukru, vajíčok, masla a soli si pripravíme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky na 30 minút. Cesto vyvaľkáme, vyrežeme kolieska o niečo väčšie ako sú formy a zatlačíme ich do vymastených foriem (aj na okraj). Pečieme 15 minút na 180 stupňoch. Ricottu a xylitol vymiešame na hladký krém, naplníme ním košíčky, pridáme mango a čokoládové stružlinky. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme ingrediencie na cesto a zmes vylejeme do kokosovým olejom vymastenej formy (25 x 35 cm). Pečieme 10 minút na 200 stupňoch. Po vychladnutí prerežeme napoly, jeden plát natrieme krémom, ktorý si pripravíme vymiešaním tvarohu a medu, na to položíme druhý plát a nakrájame na kúsky. Dobrú chuť. 🙂
Mlieko nalejeme do misky a vmiešame chia semienka, mleté oriešky a proteín. Puding rozdelíme do dezertných pohárov a necháme odstáť na chladnom mieste. Ozdobíme ovocím. Dobrú chuť. 🙂
Čoko-bonbóny s arašidovou pastou
Potrebujeme (12 ks):
-100 g tmavej čokolády (85%)
-80 g bielej bio čokolády
-3 ČL arašidovej pasty
-1 PL pražených lieskových orieškov
-1 ČL medu
Roztopíme tmavú čokoládu a nalejeme ju do silikónovej formy na bonbóny. Na čokoládu pridáme trošku arašidovej pasty a zalejeme bielou čokoládou. Na každý bonbón pridáme trošku pražených orieškov, kvapku medu a necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Premytú quinou dáme do hrnca, zalejeme vodou, privedieme k varu a varíme 15 minút. Primiešame med, javorový sirup, škoricu, kokosový olej a na malé kúsky nakrájané datle. Posypeme mandlovými lupienkami a pridáme ovocie. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme ingrediencie na lievance a na troške kokosového oleja upečieme lievance z oboch strán. Pridáme ovocie, posypeme mandľovými lupienkami, posypeme škoricou a polejeme medom. Dobrú chuť. 🙂
Na panvici popražíme sezam a mleté kešu oriešky. Zmes dáme do misky, pridáme banán, med, chia semienka a kokosový olej. Všetko vymiešame na hladkú zmes, z ktorej vytvoríme malé guľky, obalíme ich sezamom a dáme schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Mangovo-limetková torta s pudingom
Potrebujeme:
Korpus: 240 g špaldových piškót -150 g kvalitného masla (82 %)
Pudingová vrstva: 500 g jemného tvarohu -2 mangá -3 vajíčka
-1 limetka -3 PL brezového cukru -1 bio vanilkový puding (Amylon)
Piškóty zmixujeme s roztopeným maslom a zmes dobre zatlačíme do tortovej formy (26 cm, papier na pečenie). Zmixujeme mangá, 3 PL odoberieme na zdobenie. K mangu pridáme tvaroh, vajíčka, cukor, pudingový prášok a šťavu z limetky, zmixujeme na nízkych otáčkach a vylejeme na korpus. Pečieme 50 minút na 160 stupňoch. Po vychladnutí potrieme zvyšným mangom a posypeme limetkovou kôrou. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme ingrediencie na cesto a zmes vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech (23 x 33 cm). Pridáme ovocie a pečieme 45 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Zmiešame banán, vajíčka, pár malín, jemné ovsené vločky (musí vzniknúť hustejšia konzistencia) a pridáme med. Na troške kokosového oleja upečieme malé lievančeky z oboch strán. Pridáme tvaroh zmiešaný s medom a chia semienkami, ozdobíme malinami a posypeme mandľovými lupienkami. Dobrú chuť. 🙂
Všetko zmixujeme, zmes dáme na alobal, vytvarujeme ju pomocou kuchynskej dosky do tvaru obdĺžnika a dáme na 2 hodiny schladiť. Keď je zmes tuhá, nakrájame ju na tyčinky. Držíme na chladnom mieste. Dobrú chuť. 🙂
V miske zmiešame banány, kakao, med, strúhaný kokos a ovsené otruby. Z hmoty urobíme malé guľky, obalíme strúhaným kokosom a necháme chvíľku schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Banány popučíme vidličkou a primiešame ostatné ingrediencie. Zmes vylejeme na menší plech (25 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút na 190 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Spodná vrstva: zmixujeme 1 šálku orechov, chia semienka, hrozienka a datle a zmes zatlačíme na dno. Horná vrstva: zmixujeme 1 šálku kešu, jahody, maliny a kokosový olej a dáme na spodnú vrstvu.
Dezert necháme na 2 hodiny schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Pribináčiková torta s čučoriedkami
Potrebujeme:
-500 g jemného tvarohu -320 g gréckeho jogurtu -3 vajíčka
-1 vanilkový bio puding -2 PL kakaa -2 PL medu
-2 PL stévie -čučoriedky -kokosový olej
Zmiešame tvaroh, jogurt, puding (prášok), vajíčka, med a stéviu (mixujeme na miernych otáčkach, aby zmes nebola riedka). Tretinu vylejeme do kokosovým olejom vymastenej formy na koláč (16 cm), do zvyšnej časti vmiešame kakao a vylejeme ju na vanilkovú vrstvu. Pridáme čučoriedky a pečieme 20 minút na 180 stupňoch a následne 30 minút na 150 stupňoch. Krájame po vychladnutí. Dobrú chuť. 🙂
Rozmixujeme orechy, hrozienka, kokosový olej a javorový sirup. Dve tretiny zmesi zatlačíme na spodok okrúhlej formy na koláč (16 cm) a na to pridáme nakrájané banány. Zvyšnú časť zmesi zmiešame s kakaom (môžeme pridať trošku vody, aby sa zmes spojila). Posypeme mandľovými lupienkami a dáme na 2 hodiny schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Tvarohový cheesecake s čučoriedkami
Potrebujeme:
Korpus: 200 g bio kakaových sušienok -80 g roztopeného masla
Tvarohová vrstva: 500 g jemného tvarohu -2 vajíčka -4 PL brezového cukru -1 ČL citrónovej kôry -pár kvapiek vanilkového extraktu
Čokoládová poleva: 70 g tmavej čokolády (85%) – 2 PL kokosového oleja. Ostatné: 200 g čučoriedok na ozdobenie
Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme na dno papierom vystlanej tortovej formy (18 cm). Pečieme 10 minút na 190 stupňoch. Na nízkych otáčkach zmixujeme ingrediencie na tvarohovú vrstvu a vylejeme ju na predpečený korpus. Pečieme 45 minút na 190 stupňoch. Roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a vylejeme na vychladený cheesecake. Dáme na pár hodín chladničky, pred podávaním ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť. 🙂
Zmiešame tvaroh, vajíčka a med. Do jednej polovice pridáme kakao, do druhej pár kvapiek vanilkového extraktu. Obe zmesi dáme do silikónovej formy na pečenie a pečieme 20 minút na 160 stupňov.
Keď cheesecaky vychladnú, opatrne ich vyberieme z formy a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť. 🙂
Zmiešame banán, vajíčko, ovsené vločky a na kokosovom oleji upečieme malé lievančeky. Pridáme jemný tvaroh zmiešaný s medom a chia semienkami, ozdobíme ovocím a polejeme slivkovým sirupom. Dobrú chuť . 🙂
Chia-pudingový dezert
Potrebujeme (3 porcie):
-1 bio vanilkový puding -500 ml polotučného mlieka
-2 PL kokosového cukru -2 PL chia semienok
-30 ml kokosového mlieka -maliny
-chia semienka na posypanie
Vanilkový puding uvaríme podľa návodu, počas varenia ho osladíme kokosovým cukrom. Do kokosového mlieka vmiešame chia semienka a necháme ich chvíľku napučať. Do uvareného horúceho pudingu vmiešame napučané chia semienka, puding rozdelíme do misiek, pridáme maliny a posypeme chia semienkami. Dobrú chuť. 🙂
Nepečená torta z ovsených vločiek a arašidového masla
Vločky zalejeme mliekom, pridáme med, kakao, arašidové maslo, kokosový olej, všetko spolu zmixujeme a do zmesi vmiešame mandľové lupienky. Zmes zatlačíme na dno formy na koláč (16 cm), ozdobíme kešu orieškami, jahodami a dáme na 2 hodiny schladiť. Podávame hneď po vybratí z chladničky. Dobrú chuť. 🙂
Proteínový cheesecake s čučoriedkami
Potrebujeme:
Korpus: 300 g celozrnných sušienok -80 g roztopeného masla (82%)
Krém: 250 g jemného tvarohu -250 g mascarpone -30 g vanilkového proteínu -2 PL brezového cukru -1 vajíčko
Ostatné: 150 g čučoriedok -1 ČL chia semienok na posypanie
Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do silikónovej formy na koláč (26 cm). Zmixujeme ingrediencie na krém (na nízkych otáčkach) a krém vylejeme na korpus. Pridáme čučoriedky, posypeme chia semienkami a pečieme 45 minút na 175 stupňoch. Necháme pár hodín vychladnúť. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme banán, jahody, čučoriedky a med, pridáme šťavu z limetky a zmesou naplníme formu na nanuky (ak je zmes príliš hustá, pridáme trošku vody). Naplnenú formu na nanuky dáme zmraziť a zdravé osvieženie je na svete. Dobrú chuť. 🙂
Zmiešame vajíčka, múku, ovsené otruby, mlieko, kokosový olej, med a prášok do pečiva a zmes vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Pridáme ovocie, mandľové lupienky a pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme vločky, vajíčka, jablká, tvaroh, banány, kokosový olej a med. Zmes vylejeme do silikónovej formy na koláč (25 cm) a pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Ovseno-proteínová bublanina s ovocím
Potrebujeme:
-2 šálky jemných ovsených vločiek -30 g vanilkového proteínu
-pol šálky polotučného mlieka -pol šálky bio slnečnicového oleja
-4 PL medu -2 vajíčka -1 bezfosfátový prášok do pečiva
-400 g lesného ovocia (aj mrazené) -6 marhúľ
Zmixujeme vločky, proteín, mlieko, olej, med, vajíčka a prášok do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej formy na koláč (alebo na menší plech 25 x 35 cm), pridáme ovocie a pečieme 35 minút na 180 stupňoch, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 10 minút. Dobrú chuť. 🙂
Špaldové muffiny s čučoriedkami
Potrebujeme (na 6 ks):
-5 PL špaldovej múky -1 vajíčko
-100 ml kokosového mlieka
-1 PL kokosového cukru -2 PL kokosového oleja
-bezfosfátový prášok do pečiva -čučoriedky
Zmixujeme špaldovú múku, vajíčko, mlieko, kokosový cukor, kokosový olej a lyžičku prášku do pečiva a zmesou naplníme silikónové formy na muffiny. Do muffinov pridáme čučoriedky a pečieme 25 minút na 185 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Vanilkový cheesecake s ovocím
Potrebujeme:
-500 g jemného tvarohu -250 g mascarpone -1 vanilkový bio puding
-2 vajíčka -4 PL kokosového cukru -125 g čučoriedok -125 g ríbezlí
-pol ČL citrónovej kôry -pár kvapiek vanilkového extraktu
Na nízkych otáčkach zmixujeme tvaroh, mascarpone, vajíčka, puding (len prášok), kokosový cukor, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Polovicou zmesi naplníme tortovú formu (18 cm), pridáme čučoriedky a ríbezle (pár si ich odložíme nabok), nalejeme zvyšnú zmes a vrch ozdobíme zvyšným ovocím a troškou kokosového cukru. Pečieme 45 minút na 170 stupňoch. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme vajíčka, múku, mlieko, cukor, kokosový olej a prášok do pečiva. Cesto necháme 5 minút postáť, naplníme vymastené silikónové formy na donuts (zhruba do 3/4) a pečieme 20 minút na 200 stupňoch. Po vychladnutí donuts polejeme čokoládovou polevou pripravenou z roztopeného masla a ozdobíme. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme ingrediencie na korpus s troškou vody, zmes zatlačíme na dno silikónovej formy na koláč (25 cm) a pečieme 15 minút na 185 stupňoch. Na vychladnutý korpus pridáme jahody. Zmixujeme ingrediencie na tvarohovú vrstvu a vylejeme na jahody. Posypeme cukrom a pečieme ešte 35 minút na 185 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Z tvarohu, vajíčok, vločiek, orieškov (trošku odložíme na posypanie), kakaa a medu vymiešame cesto. Z cesta urobíme malé guľky, ktoré vyvaríme vo vriacej vode (jemne osolenej). Guľky polejeme troškou kvalitného masla, posypeme mletými lieskovými orieškami a pridáme jahody. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme všetky ingrediencie okrem drobného ovocia (časť drobného ovocia môžeme dať do cesta, zvyškom tortu ozdobíme). Zmes vylejeme na kokosovým olejom vymastenú formu na koláč (25 cm) a pečieme 40 minút na 175 stupňoch. Koláč necháme vychladnúť a posypeme kokosom. Dobrú chuť. 🙂
Fit-tiramisu
Potrebujeme:
-6 PL jemných ovsených vločiek -1 šálku kávy -1 ČL kakaa
-1 PL kokosového cukru -250 g mascarpone
-140 g gréckeho jogurtu
Zalejeme si šálku kávy, pridáme do nej kakao, kokosový cukor a za stáleho miešania prisypávame jemné ovsené vločky. Medzitým si v miske pripravíme krém – zmiešame mascarpone s gréckym jogurtom. Do sklenených pohárov vrstvíme ovsené vločky a krém (4 vrstvy) a vrch posypeme kakaom a kokosovým cukrom. Dobrú chuť. 🙂
Všetky ingrediencie zmixujeme a zmesou naplníme silikónové formy na mini-bábovky. Pečieme 25 minút na 185 stupňoch. Po vychladnutí vyberieme z foriem a ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť. 🙂
Osviežujúca nepečená kokosovo-tvarohová torta
Potrebujeme:
Korpus: 2 šálky strúhaného kokosu -2 PL kokosového oleja
-2 PL brezového cukru -šťavu z pol citróna. Krém: 250 g jemného tvarohu -140 g gréckeho jogurtu -2 PL kokosového oleja -2 PL brezového cukru. Ostatné: maliny -čučoriedky -kokosové lupienky
-sekané lieskové oriešky
Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do vystlanej formy na koláč (18 cm). Zmiešame ingrediencie na krém a pridáme ho na korpus. Ozdobíme ovocím, posypeme kokosovými lupienkami a sekanými lieskovými orieškami. Tortu dáme na pár hodín do mrazničky. Pred podávaním ju necháme chvíľu postáť na izbovej teplote. Dobrú chuť. 🙂
Tvaroh, múku, vajíčka, cukor a prášok do pečiva zmixujeme na nízkych otáčkach, zmesou naplníme vymastenú formu na koláč (26 cm), pridáme marhule a posypeme škoricou. Pečieme 30 minút na 185 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme ingrediencie na cesto, necháme ho chvíľku postáť a na troške oleja upečieme palacinky z oboch strán. Tvaroh vymiešame s medom na krém, naplníme ním palacinky, polejeme ich medom, posypeme orieškami a pridáme čučoriedky. Dobrú chuť. 🙂
Zmiešame ingrediencie na korpus a zmes natlačíme do tortovej formy (18 cm). Banány nakrájame na kolieska a naukladáme na korpus. Zmiešame mascarpone, jogurt a med a krém pridáme na banány. Tortu posypeme kakaom a dáme na pár hodín schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Všetky ingrediencie zmixujeme a vylejeme do formy na koláč. Navrch naukladáme nakrájané jabĺčka a posypeme troškou kokosového cukru. Pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Vločky pokropíme vodou, zmixujeme s ostatnými ingredienciami na korpus a zatlačíme na dno tortovej formy (25 cm). Na korpus pridáme pár jahôd a čučoriedok. Zmixujeme ingrediencie na krém a vylejeme na korpus s ovocím. Pridáme zvyšné ovocie, posypeme cukrom a pečieme 20 minút na 175 stupňoch. Necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Nepečený makový koláč
Potrebujeme:
Spodná vrstva: 1 PL kokosového oleja -1 šálku ovsených vločiek
-1 šálku datlí. Vločky navlhčíme vodou a zmixujeme s datľami a kokosovým olejom. Vznikne nám lepkavá zmes, ktorú zatlačíme na dno tortovej formy (18 cm). Horná vrstva: 1 šálku mletého maku
-2 PL strúhaného kokosu -2 PL kokosového oleja -1 PL kokosového cukru -hrsť sušených brusníc
Všetky ingrediencie na makovú vrstvu zmixujeme (podľa potreby pridáme trošku vody, aby nám vznikla lepkavá zmes). Pridáme mandle, jemne posypeme kakaom a necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Dvojfarebné kocky s malinami a proteínom
Potrebujeme:
Na kakaovú vrstvu: 1,5 šálky hladkej špaldovej múky -2 bielka
-200 g jablkového pyré -2 PL kakaa -2 PL kokosového cukru
-140 g gréckeho jogurtu -pol odmerky vanilkového proteínu
-pol bezfosfátového prášku do pečiva . Na vanilkovú vrstvu:
250 g jemného tvarohu -1 vajíčko -pol odmerky vanilkového proteínu
Zmixujeme ingredienciu na kakaovú vrstvu a zmes vylejeme do formy na koláč (na dno dáme papier na pečenie). Zmixujeme ingrediencie na vanilkovú vrstvu, pridáme na kakaovú vrstvu a jemne zamiešame. Pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Všetky ingrediencie zmixujeme, zmes dáme na alobal, vytvarujeme ju pomocou kuchynskej dosky do tvaru obdĺžnika a dáme na pár hodín schladiť. Keď je zmes tuhá, nakrájame ju na tyčinky. Držíme na chladnom mieste. Dobrú chuť. 🙂
Všetko zmixujeme, vylejeme do formy na koláč (25 cm), pridáme trošku nakrájaných jabĺk, posypeme orieškami, kakaom a pečieme 25 minút na 190 stupňoch. Koláč nakrájame, až keď poriadne vychladne.
Dobrú chuť. 🙂
Všetko zmixujeme a zo zmesi vytvarujeme rolku, ktorú dáme na pár hodín schladiť. Posypeme sekanými mandľami a nakrájame. Dobrú chuť. 🙂
Špaldové pečiatkové keksíky (škoricové a kakaové)
Potrebujeme:
-2 šálky hladkej špaldovej múky -200 g masla -1 vajíčko
-2 PL trstinového cukru -2 lyžice medu
-1 ČL škorice (na škoricové) -1 PL kakaa (na kakaové)
Múku, maslo, vajíčko, cukor a med zmiešame a vypracujeme cesto (do jednej polovice dáme škoricu, do druhej kakao), ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme pár hodín schladiť. Potom cesto rozvaľkáme na 0,5 cm, vykrajujeme kolieska a pečiatkujeme. Ak sa cesto lepí o pečiatku, potrieme ju jemne múkou. Keksíky pečieme na papieri na pečenie 8-10 minút na 190 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂
Slnečnicové semienka zmixujeme na múčku. Pridáme strúhaný kokos, med a kakao, všetko dobre premiešame a zo zmesi vytvarujeme malé guľky, ktoré obalíme strúhaným kokosom. Necháme chvíľku schladiť. Dobrú chuť. 🙂
Zmixujeme kešu oriešky, datle, vločky, med, kokosový olej, škoricu a kakao. Z hmoty vytvarujeme malé guľky, ktoré obalíme škoricou a ukladáme do papierových košíčkov. Dobrú chuť. 🙂
Špaldové linecké koláčiky
Potrebujeme:
-300 g hladkej špaldovej múky -200 g kvalitného masla (82% tuku)
-100 g trstinového cukru -2 žĺtky -trošku citrónovej kôry
Všetky ingrediencie spolu zmiešame, spracujeme cesto a necháme ho pár hodín odstáť v chlade. Cesto rozvaľkáme na 0,4 cm a vykrajujeme rôzne tvary formičkami na linecké pečivo. Vykrojené kúsky dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 8-10 minút na 180 stupňoch. Po vychladnutí natrieme džemom (my sme dali domáci šípkový) a zlepíme na seba. Dobrú chuť. 🙂