Rýchlo, zdravo a chutne / LRfit

Sladké recepty

 

Ricottová torta s banánom

Potrebujeme:
-500 g ricotty -120 g bio špaldových piškót -2 PL javorového sirupu
-2 banány -2 PL brezového cukru -2 ČL kakaa -mandľové lupienky

Ricottu vymiešame s cukrom na krém. Na spodok tortovej formy (18 cm) naukladáme polovicu piškót, polejeme ich 1 PL javorového sirupu a pridáme polovicu ricottového krému. Posypeme 1 ČL kakaa, pridáme nakrájané banány a druhú polovicu piškót, ktoré opäť polejeme 1 PL javorového sirupu. Navrch pridáme zvyšný ricottový krém, posypeme kakaom, mandľovými lupienkami a necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Mrkvová torta s chia a pekanovými orechami

Potrebujeme:
-2 šálky strúhanej mrkvy -1 šálku kokosovej múky -3 PL medu -6 vajíčok
-1 zelené jablko -1 PL chia -1 PL bio vanilkového cukru -2 hrste pekanových orechov -1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva -2 PL kokosového oleja -250 g mascarpone -140 g gréckeho jogurtu -2 PL xylitolu -sekané lieskové oriešky

Mrkvu nastrúhame, jablko očistíme a nakrájame na kocky. Zmixujeme múku, med, vajíčka, chia, cukor, hrsť pekanových orechov, prášok do pečiva a olej. K cestu primiešame mrkvu, jablko a zmes vylejeme do formy na koláč (26 cm). Pečieme 35 minút na 180 stupňoch. Po vychladnutí tortu potrieme krémom, ktorý si pripravíme vymiešaním mascarpone, jogurtu a xylitolu. Pridáme zvyšné pekanové orechy a sekané lieskové oriešky. Dobrú chuť. 🙂


Tvarohovo-pudingová torta plná ovocia

Potrebujeme:
Korpus: 1 šálku jemných ovsených vločiek -1 vajíčko -pol šálky kešu orieškov -1 PL kokosového cukru -1 PL kokosového oleja. Krém: 500 g jemného tvarohu -1 bio vanilkový puding -pár kvapiek vanilkového extraktu. Ostatné: maliny -čučoriedky -sekané lieskové oriešky

Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do tortovej formy (18 cm). Tvaroh vymiešame s pudingovým práškom a pridáme vanilkový extrakt. Jednu tretinu krému natrieme na korpus, pridáme ovocie a zvyšok krému. Vrch torty ozdobíme ovocím, posypeme orieškami a pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Čoko-banánová torta

Potrebujeme:
Korpus: 7 PL hladkej špaldovej múky -3 vajíčka -2 banány
-1 PL kakaa -pol ČL bezfosfátového prášku do pečiva -50 ml vody
Krém: 600 ml polotučného mlieka -2 čokoládové bio pudingy
-2 PL medu. Ostatné: 2 banány -pražené lieskové oriešky

Zmixujeme ingrediencie na cesto a zmes vylejeme do vymastenej formy na koláč (18 cm). Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Krém si pripravíme uvarením bio pudingov, do ktorých počas prípravy vmiešame med. Na korpus pridáme 2 celé banány, zalejeme ich krémom a posypeme orieškami. Necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Kakaové palacinky s malinami

Potrebujeme (8 ks):
-1 šálku celozrnnej špaldovej múky -pol šálky vody
-2 vajíčka -1 PL kakaa -1 PL kokosového oleja
-2 PL kokosového cukru -1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
-maliny -med -pražené lieskové oriešky

Zmixujeme múku, vodu, vajíčka, kakao, olej, cukor a prášok do pečiva, cesto necháme pár minút postáť a na troške oleja upečieme palacinky z oboch strán. Pridáme maliny, polejeme medom a posypeme orieškami. Dobrú chuť. 🙂


Jablkový koláč

Potrebujeme:
-7 PL hladkej špaldovej múky -2 PL kokosového oleja -2 vajíčka
-6 väčších jabĺk -pol citróna -1 PL kokosového cukru -1 PL medu
-pár kvapiek vanilkového extraktu -škoricu na posypanie

Zmiešame múku, vajíčka, olej a cukor a vypracujeme cesto, ktoré zatlačíme do formy na koláč (26 cm). 4 jablká očistíme, nakrájame, vložíme do hrnca, podlejeme troškou vody, pridáme šťavu z citróna, med, vanilkový extrakt a dusíme do mäkka. Potom jablká zľahka rozmixujeme, zmes vylejeme na cesto, pridáme na plátky z 2 jabĺk, škoricu a pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Fit koláčik s jablkovým pyré

Potrebujeme:
-2 šálky jemných ovsených vločiek -1 šálku jablkového pyré
-pol šálky celých vlašských orechov -pol šálky sekaných vlašských orechov -2 vajíčka -1 banán -4 PL medu
-pol sáčku bezfosfátového prášku do pečiva

Zmixujeme vločky, jablkové pyré, celé orechy, vajíčka, banán, med a prášok do pečiva. Do zmesi jemne vmiešame sekané orechy a cesto vylejeme do vymastenej formy na koláč (26 cm). Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Brownie koláč s arašidovým maslom

Potrebujeme:
-1 šálku hladkej špaldovej múky -3 vajíčka -3 PL kokosového oleja
-1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva -1 PL arašidového masla
-100 g roztopenej tmavej čokolády (85%) -3 PL medu
-sekané lieskové oriešky

Zmixujeme múku, vajíčka, olej, prášok do pečiva, arašidové maslo, čokoládu a med a zmes vylejeme na vymastený plech (20 x 20 cm). Posypeme orieškami a pečieme 20 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Mangový cheesecake

Potrebujeme:
Na korpus: 140 g špaldových piškót -2 PL mletých lieskových orieškov -7 datlí -2 PL kokosového oleja -3 PL vody. Na krém: 500 g ricotty
-2 PL špaldovej múky -2 vajíčka -3 PL xylitolu -pár kvapiek vanilkového extraktu. Ostatné: 1 veľké zrelé mango

Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (18 cm). Zmiešame ricottu, múku, vajíčka, xylitol, pridáme vanilkový extrakt a krém vylejeme na korpus. Zmixujeme mango a pridáme na krém. Cheesecake pečieme 45 minút na 160 stupňoch. Necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Cheesecake tiramisu

Potrebujeme:
Korpus: 120 g bezlepkových piškót -1 dcl silnej kávy
-1 PL kakaa -50 g roztopeného masla
Krém: 250 g ricotty -250 g jemného tvarohu -2 vajíčka
-2 PL hladkej špaldovej múky -2 PL brezového cukru xylitol

Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (18 cm). Zmixujeme ingrediencie na krém a pridáme ho na korpus. Pečieme 50 minút na 170 stupňoch. Necháme pár hodín schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Tartaletky s mangom

Potrebujeme (6 ks):
– 1 šálku hladkej špaldovej múky -2 PL trstinového cukru -2 vajíčka
-100 g nakrájaného masla (82%) -štipku soli – 250 g ricotty
-1 PL brezového cukru xylitol -1 mango -čokoládové stružlinky

Z múky, cukru, vajíčok, masla a soli si pripravíme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky na 30 minút. Cesto vyvaľkáme, vyrežeme kolieska o niečo väčšie ako sú formy a zatlačíme ich do vymastených foriem (aj na okraj). Pečieme 15 minút na 180 stupňoch. Ricottu a xylitol vymiešame na hladký krém, naplníme ním košíčky, pridáme mango a čokoládové stružlinky. Dobrú chuť. 🙂


Fit mliečny rez

Potrebujeme (5 ks):
Cesto: 5 vajíčok -2 PL kakaa -1 PL medu
-60 g roztopenej tmavej čokolády (85%)
Krém: 250 g jemného tvarohu -1 PL medu

Zmixujeme ingrediencie na cesto a zmes vylejeme do kokosovým olejom vymastenej formy (25 x 35 cm). Pečieme 10 minút na 200 stupňoch. Po vychladnutí prerežeme napoly, jeden plát natrieme krémom, ktorý si pripravíme vymiešaním tvarohu a medu, na to položíme druhý plát a nakrájame na kúsky. Dobrú chuť. 🙂


Chia-proteínový puding

Potrebujeme (2 porcie):
-180 ml mandľového mlieka
-2 PL chia semienok
-2 PL mletých lieskových orieškov
-30 g vanilkového proteínu
-maliny -čučoriedky

Mlieko nalejeme do misky a vmiešame chia semienka, mleté oriešky a proteín. Puding rozdelíme do dezertných pohárov a necháme odstáť na chladnom mieste. Ozdobíme ovocím. Dobrú chuť. 🙂


Čoko-bonbóny s arašidovou pastou

Potrebujeme (12 ks):
-100 g tmavej čokolády (85%)
-80 g bielej bio čokolády
-3 ČL arašidovej pasty
-1 PL pražených lieskových orieškov
-1 ČL medu

Roztopíme tmavú čokoládu a nalejeme ju do silikónovej formy na bonbóny. Na čokoládu pridáme trošku arašidovej pasty a zalejeme bielou čokoládou. Na každý bonbón pridáme trošku pražených orieškov, kvapku medu a necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Kaša z trojfarebnej quinoe

Potrebujeme (3 porcie):
-1 šálku trojfarebnej quinoe -2 šálky vody
-1 PL medu -1 PL javorového sirupu
-1 ČL škorice -1 ČL kokosového oleja
-5 datlí -mandlové lupienky -čučoriedky -jahody

Premytú quinou dáme do hrnca, zalejeme vodou, privedieme k varu a varíme 15 minút. Primiešame med, javorový sirup, škoricu, kokosový olej a na malé kúsky nakrájané datle. Posypeme mandlovými lupienkami a pridáme ovocie. Dobrú chuť. 🙂


Jablkovo-krupicové lievance

Potrebujeme (10 ks):
Lievance: 1 šálku špaldovej krupice -2 jablká -2 vajíčka
-2 PL medu -pol ČL škorice -šťavu z pol citróna
Ostatné: jablko -čučoriedky -mandľové lupienky -1 PL medu
-1 PL kokosového oleja

Zmixujeme ingrediencie na lievance a na troške kokosového oleja upečieme lievance z oboch strán. Pridáme ovocie, posypeme mandľovými lupienkami, posypeme škoricou a polejeme medom. Dobrú chuť. 🙂


Sezamové guľky

Potrebujeme:
-pol šálky sezamu
-pol šálky mletých kešu orieškov
-1 banán -1 PL chia semienok
-1 PL medu -1 PL kokosového oleja

Na panvici popražíme sezam a mleté kešu oriešky. Zmes dáme do misky, pridáme banán, med, chia semienka a kokosový olej. Všetko vymiešame na hladkú zmes, z ktorej vytvoríme malé guľky, obalíme ich sezamom a dáme schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Mangovo-limetková torta s pudingom

Potrebujeme:
Korpus: 240 g špaldových piškót -150 g kvalitného masla (82 %)
Pudingová vrstva: 500 g jemného tvarohu -2 mangá -3 vajíčka
-1 limetka -3 PL brezového cukru -1 bio vanilkový puding (Amylon)

Piškóty zmixujeme s roztopeným maslom a zmes dobre zatlačíme do tortovej formy (26 cm, papier na pečenie). Zmixujeme mangá, 3 PL odoberieme na zdobenie. K mangu pridáme tvaroh, vajíčka, cukor, pudingový prášok a šťavu z limetky, zmixujeme na nízkych otáčkach a vylejeme na korpus. Pečieme 50 minút na 160 stupňoch. Po vychladnutí potrieme zvyšným mangom a posypeme limetkovou kôrou. Dobrú chuť. 🙂


Šálková bublanina s ovocím

Potrebujeme:
Na cesto: 2 šálky hladkej špaldovej múky
-1 šálku polotučného mlieka -pol šálky trstinového cukru
-pol šálky bio slnečnicového oleja -2 vajíčka
-1 bezfosfátový prášok do pečiva
Ostatné: čučoriedky -broskyne

Zmixujeme ingrediencie na cesto a zmes vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech (23 x 33 cm). Pridáme ovocie a pečieme 45 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Malinové lievance z ovsených vločiek

Potrebujeme:
-70 g jemných ovsených vločiek -2 vajíčka -1 banán -maliny
-250 g jemného tvarohu -2 ČL chia semienok -mandľové lupienky
-1 PL kokosového oleja -1 PL medu

Zmiešame banán, vajíčka, pár malín, jemné ovsené vločky (musí vzniknúť hustejšia konzistencia) a pridáme med. Na troške kokosového oleja upečieme malé lievančeky z oboch strán. Pridáme tvaroh zmiešaný s medom a chia semienkami, ozdobíme malinami a posypeme mandľovými lupienkami. Dobrú chuť. 🙂


Marhuľové raw tyčinky

Potrebujeme (12 ks):
– 1 šálku sušených marhúľ
-1 šálku vlašských orechov
-1 šálku slnečnicových semienok
-pol šálky datlí -1 ČL sezamu
-2 PL kokosového oleja

Všetko zmixujeme, zmes dáme na alobal, vytvarujeme ju pomocou kuchynskej dosky do tvaru obdĺžnika a dáme na 2 hodiny schladiť. Keď je zmes tuhá, nakrájame ju na tyčinky. Držíme na chladnom mieste. Dobrú chuť. 🙂


Fit-Rafaello

Potrebujeme:
-2 banány
-7 PL strúhaného kokosu
-2 PL ovsených otrúb
-1 ČL medu -1 ČL kakaa

V miske zmiešame banány, kakao, med, strúhaný kokos a ovsené otruby. Z hmoty urobíme malé guľky, obalíme strúhaným kokosom a necháme chvíľku schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Ovseno-banánový koláčik

Potrebujeme:
-2 banány -2 vajíčka
-1 šálku jemných ovsených vločiek
-1 PL kokosového cukru
-1 PL chia semienok -1 PL sezamu
-hrsť hrozienok

Banány popučíme vidličkou a primiešame ostatné ingrediencie. Zmes vylejeme na menší plech (25 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút na 190 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Jahodovo-malinový raw dezert

Potrebujeme:
-1 šálku orechov (mandle, lieskové oriešky, orechy)
-1 šálku kešu orieškov -pol šálky hrozienok -7 datlí
-1 ČL chia semienok -jahody -maliny -kokosový olej

Spodná vrstva: zmixujeme 1 šálku orechov, chia semienka, hrozienka a datle a zmes zatlačíme na dno. Horná vrstva: zmixujeme 1 šálku kešu, jahody, maliny a kokosový olej a dáme na spodnú vrstvu.
Dezert necháme na 2 hodiny schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Pribináčiková torta s čučoriedkami

Potrebujeme:
-500 g jemného tvarohu -320 g gréckeho jogurtu -3 vajíčka
-1 vanilkový bio puding -2 PL kakaa -2 PL medu
-2 PL stévie -čučoriedky -kokosový olej

Zmiešame tvaroh, jogurt, puding (prášok), vajíčka, med a stéviu (mixujeme na miernych otáčkach, aby zmes nebola riedka). Tretinu vylejeme do kokosovým olejom vymastenej formy na koláč (16 cm), do zvyšnej časti vmiešame kakao a vylejeme ju na vanilkovú vrstvu. Pridáme čučoriedky a pečieme 20 minút na 180 stupňoch a následne 30 minút na 150 stupňoch. Krájame po vychladnutí. Dobrú chuť. 🙂


Orieškový raw koláč

Potrebujeme:
-1 šálku orechov (kešu, lieskové a vlašské orechy) -pol šálky hrozienok -1 PL kakaa -2 banány -1 PL kokosového oleja (bez vône)
-1 PL javorového sirupu -mandľové lupienky

Rozmixujeme orechy, hrozienka, kokosový olej a javorový sirup. Dve tretiny zmesi zatlačíme na spodok okrúhlej formy na koláč (16 cm) a na to pridáme nakrájané banány. Zvyšnú časť zmesi zmiešame s kakaom (môžeme pridať trošku vody, aby sa zmes spojila). Posypeme mandľovými lupienkami a dáme na 2 hodiny schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Tvarohový cheesecake s čučoriedkami

Potrebujeme:
Korpus: 200 g bio kakaových sušienok -80 g roztopeného masla
Tvarohová vrstva: 500 g jemného tvarohu -2 vajíčka -4 PL brezového cukru -1 ČL citrónovej kôry -pár kvapiek vanilkového extraktu
Čokoládová poleva: 70 g tmavej čokolády (85%) – 2 PL kokosového oleja. Ostatné: 200 g čučoriedok na ozdobenie

Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme na dno papierom vystlanej tortovej formy (18 cm). Pečieme 10 minút na 190 stupňoch. Na nízkych otáčkach zmixujeme ingrediencie na tvarohovú vrstvu a vylejeme ju na predpečený korpus. Pečieme 45 minút na 190 stupňoch. Roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a vylejeme na vychladený cheesecake. Dáme na pár hodín chladničky, pred podávaním ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť. 🙂


Najzdravšie cheesecaky s ovocím

Potrebujeme (6-8 ks):
-250 g jemného tvarohu -3 vajíčka -1 ČL medu -1 PL kakaa
-pár kvapiek vanilkového extraktu -lesné ovocie

Zmiešame tvaroh, vajíčka a med. Do jednej polovice pridáme kakao, do druhej pár kvapiek vanilkového extraktu. Obe zmesi dáme do silikónovej formy na pečenie a pečieme 20 minút na 160 stupňov.
Keď cheesecaky vychladnú, opatrne ich vyberieme z formy a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť. 🙂


Špaldové palacinky s jahodami

Potrebujeme (8-10 ks):
-2 vajíčka -500 ml polotučného mlieka -7 PL hladkej špaldovej múky
-1 PL trstinového cukru -1 PL medu -1 PL slnečnicového oleja
-domáci šípkový lekvár -mleté lieskové oriešky -jahody

Cesto si pripravíme zmiešaním vajíčok, múky, mlieka, cukru a oleja. Vymiešané cesto necháme chvíľku postáť a na rozpálenom oleji upečieme palacinky z oboch strán. Palacinky naplníme domácim lekvárom, posypeme lieskovými orieškami, polejeme medom a pridáme jahody. Dobrú chuť. 🙂


Lievance z banánu, vajíčka a ovsených vločiek

Potrebujeme:
-1 banán -3 PL jemných ovsených vločiek -1 vajíčko
-125 g jemného tvarohu -1 PL kokosového oleja -1 ČL medu
-1 ČL chia semienok -lesné ovocie
-bio slivkový sirup

Zmiešame banán, vajíčko, ovsené vločky a na kokosovom oleji upečieme malé lievančeky. Pridáme jemný tvaroh zmiešaný s medom a chia semienkami, ozdobíme ovocím a polejeme slivkovým sirupom. Dobrú chuť . 🙂


Chia-pudingový dezert

Potrebujeme (3 porcie):
-1 bio vanilkový puding -500 ml polotučného mlieka
-2 PL kokosového cukru -2 PL chia semienok
-30 ml kokosového mlieka -maliny
-chia semienka na posypanie

Vanilkový puding uvaríme podľa návodu, počas varenia ho osladíme kokosovým cukrom. Do kokosového mlieka vmiešame chia semienka a necháme ich chvíľku napučať. Do uvareného horúceho pudingu vmiešame napučané chia semienka, puding rozdelíme do misiek, pridáme maliny a posypeme chia semienkami. Dobrú chuť. 🙂


Nepečená torta z ovsených vločiek a arašidového masla

Potrebujeme:
-1 šálku jemných ovsených vločiek -2 PL arašidového masla
-200 ml mandľového mlieka -pol šálky mandľových lupienkov
-3 PL kokosového oleja -1 PL medu -1 PL kakaa
-kešu oriešky -jahody

Vločky zalejeme mliekom, pridáme med, kakao, arašidové maslo, kokosový olej, všetko spolu zmixujeme a do zmesi vmiešame mandľové lupienky. Zmes zatlačíme na dno formy na koláč (16 cm), ozdobíme kešu orieškami, jahodami a dáme na 2 hodiny schladiť. Podávame hneď po vybratí z chladničky. Dobrú chuť. 🙂


Proteínový cheesecake s čučoriedkami

Potrebujeme:
Korpus: 300 g celozrnných sušienok -80 g roztopeného masla (82%)
Krém: 250 g jemného tvarohu -250 g mascarpone -30 g vanilkového proteínu -2 PL brezového cukru -1 vajíčko
Ostatné: 150 g čučoriedok -1 ČL chia semienok na posypanie

Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do silikónovej formy na koláč (26 cm). Zmixujeme ingrediencie na krém (na nízkych otáčkach) a krém vylejeme na korpus. Pridáme čučoriedky, posypeme chia semienkami a pečieme 45 minút na 175 stupňoch. Necháme pár hodín vychladnúť. Dobrú chuť. 🙂


Jahodovo-limetkové nanuky

Potrebujeme:
-1 banán -hrsť jahôd
-hrsť čučoriedok
-1 limetku -1 PL medu

Zmixujeme banán, jahody, čučoriedky a med, pridáme šťavu z limetky a zmesou naplníme formu na nanuky (ak je zmes príliš hustá, pridáme trošku vody). Naplnenú formu na nanuky dáme zmraziť a zdravé osvieženie je na svete. Dobrú chuť. 🙂


Čučoriedkovo-ríbezľový špaldový koláč

Potrebujeme:
-1 šálku hladkej špaldovej múky -6 PL ovsených otrúb
-2 vajíčka -250 ml nízkotučného mlieka -2 PL kokosového oleja
-2 PL medu -ríbezle -čučoriedky -mandľové lupienky
-bezfosfátový prášok do pečiva

Zmiešame vajíčka, múku, ovsené otruby, mlieko, kokosový olej, med a prášok do pečiva a zmes vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Pridáme ovocie, mandľové lupienky a pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Proteínové muffiny s chia semienkami

Potrebujeme (9 ks):
-1 šálku jemných ovsených vločiek
-1 šálku strúhaného kokosu
-60 g vanilkového proteínu (2 odmerky)
-1 PL chia semienok
-1 PL kokosového oleja -2 vajíčka
-2 PL medu -100 ml vody

Všetky ingrediencie zmixujeme, naplníme silikónové formy na muffiny a pečieme 20 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Jablkovo-tvarohový koláč s mandľami

Potrebujeme:
-2 šálky ražných vločiek -4 vajíčka -250 g hrudkovitého tvarohu
-2 banány -2 jablká -2 šálky drobného ovocia
-3 PL kokosového oleja
-3 PL medu -hrozienka
-mandľové lupienky

Zmixujeme vločky, vajíčka, jablká, tvaroh, banány, kokosový olej a med. Zmes vylejeme do silikónovej formy na koláč (25 cm) a pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Ovseno-proteínová bublanina s ovocím

Potrebujeme:
-2 šálky jemných ovsených vločiek -30 g vanilkového proteínu
-pol šálky polotučného mlieka -pol šálky bio slnečnicového oleja
-4 PL medu -2 vajíčka -1 bezfosfátový prášok do pečiva
-400 g lesného ovocia (aj mrazené) -6 marhúľ

Zmixujeme vločky, proteín, mlieko, olej, med, vajíčka a prášok do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej formy na koláč (alebo na menší plech 25 x 35 cm), pridáme ovocie a pečieme 35 minút na 180 stupňoch, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 10 minút. Dobrú chuť. 🙂


Špaldové muffiny s čučoriedkami

Potrebujeme (na 6 ks):
-5 PL špaldovej múky -1 vajíčko
-100 ml kokosového mlieka
-1 PL kokosového cukru -2 PL kokosového oleja
-bezfosfátový prášok do pečiva -čučoriedky

Zmixujeme špaldovú múku, vajíčko, mlieko, kokosový cukor, kokosový olej a lyžičku prášku do pečiva a zmesou naplníme silikónové formy na muffiny. Do muffinov pridáme čučoriedky a pečieme 25 minút na 185 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Vanilkový cheesecake s ovocím

Potrebujeme:
-500 g jemného tvarohu -250 g mascarpone -1 vanilkový bio puding
-2 vajíčka -4 PL kokosového cukru -125 g čučoriedok -125 g ríbezlí
-pol ČL citrónovej kôry -pár kvapiek vanilkového extraktu

Na nízkych otáčkach zmixujeme tvaroh, mascarpone, vajíčka, puding (len prášok), kokosový cukor, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Polovicou zmesi naplníme tortovú formu (18 cm), pridáme čučoriedky a ríbezle (pár si ich odložíme nabok), nalejeme zvyšnú zmes a vrch ozdobíme zvyšným ovocím a troškou kokosového cukru. Pečieme 45 minút na 170 stupňoch. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť. 🙂


Naše domáce donuts

Potrebujeme (6 ks):
-2 šálky hladkej špaldovej múky -250 ml nízkotučného mlieka
-2 vajíčka -2 PL trstinového cukru -2 PL kokosového oleja
-bezfosfátový prášok do pečiva -1/4 kvalitného masla
-100 g tmavej čokolády (85%)

Zmixujeme vajíčka, múku, mlieko, cukor, kokosový olej a prášok do pečiva. Cesto necháme 5 minút postáť, naplníme vymastené silikónové formy na donuts (zhruba do 3/4) a pečieme 20 minút na 200 stupňoch. Po vychladnutí donuts polejeme čokoládovou polevou pripravenou z roztopeného masla a ozdobíme. Dobrú chuť. 🙂


Cheesecake s jahodami a škoricou

Potrebujeme:
Na korpus: 2 šálky jemných ovsených vločiek -2 banány -1 PL medu
-1 šálku strúhaného kokosu -1 PL kokosového oleja. Stredná vrstva: jahody. Tvarohová vrstva: 2 hrudkovité tvarohy -1 vajíčko -1 ČL škorice -1 PL medu -1 PL kokosového cukru

Zmixujeme ingrediencie na korpus s troškou vody, zmes zatlačíme na dno silikónovej formy na koláč (25 cm) a pečieme 15 minút na 185 stupňoch. Na vychladnutý korpus pridáme jahody. Zmixujeme ingrediencie na tvarohovú vrstvu a vylejeme na jahody. Posypeme cukrom a pečieme ešte 35 minút na 185 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Čokoládovo-tvarohové guľky

Potrebujeme:
-500 g hrudkovitého tvarohu -2 vajíčka
-6 PL jemných ovsených vločiek -1 PL kakaa
-pol šálky mletých lieskových orieškov -2 PL medu

Z tvarohu, vajíčok, vločiek, orieškov (trošku odložíme na posypanie), kakaa a medu vymiešame cesto. Z cesta urobíme malé guľky, ktoré vyvaríme vo vriacej vode (jemne osolenej). Guľky polejeme troškou kvalitného masla, posypeme mletými lieskovými orieškami a pridáme jahody. Dobrú chuť. 🙂


Šťavnatý fit koláčik

Potrebujeme:
-1 šálku ovsených vločiek -1 šálku kešu orieškov -1 šálku strúhaného kokosu -4 vajíčka -2 banány -2 jablká -2 PL kokosového oleja -2 PL medu
-2 šálky drobného ovocia (maliny, jahody, čučoriedky)

Zmixujeme všetky ingrediencie okrem drobného ovocia (časť drobného ovocia môžeme dať do cesta, zvyškom tortu ozdobíme). Zmes vylejeme na kokosovým olejom vymastenú formu na koláč (25 cm) a pečieme 40 minút na 175 stupňoch. Koláč necháme vychladnúť a posypeme kokosom. Dobrú chuť. 🙂


Fit-tiramisu

Potrebujeme:
-6 PL jemných ovsených vločiek -1 šálku kávy -1 ČL kakaa
-1 PL kokosového cukru -250 g mascarpone
-140 g gréckeho jogurtu

Zalejeme si šálku kávy, pridáme do nej kakao, kokosový cukor a za stáleho miešania prisypávame jemné ovsené vločky. Medzitým si v miske pripravíme krém – zmiešame mascarpone s gréckym jogurtom. Do sklenených pohárov vrstvíme ovsené vločky a krém (4 vrstvy) a vrch posypeme kakaom a kokosovým cukrom. Dobrú chuť. 🙂


Makovo-kokosové mini-bábovky

Potrebujeme (10 ks):
-1 šálku mletého maku -1 jablko
-1 šálku strúhaného kokosu
-pol šálky polotučného mlieka
-2 PL medu -2 vajíčka
-1 PL kokosového oleja

Všetky ingrediencie zmixujeme a zmesou naplníme silikónové formy na mini-bábovky. Pečieme 25 minút na 185 stupňoch. Po vychladnutí vyberieme z foriem a ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť. 🙂


Osviežujúca nepečená kokosovo-tvarohová torta

Potrebujeme:
Korpus: 2 šálky strúhaného kokosu -2 PL kokosového oleja
-2 PL brezového cukru -šťavu z pol citróna. Krém: 250 g jemného tvarohu -140 g gréckeho jogurtu -2 PL kokosového oleja -2 PL brezového cukru. Ostatné: maliny -čučoriedky -kokosové lupienky
-sekané lieskové oriešky

Zmixujeme ingrediencie na korpus a zmes zatlačíme do vystlanej formy na koláč (18 cm). Zmiešame ingrediencie na krém a pridáme ho na korpus. Ozdobíme ovocím, posypeme kokosovými lupienkami a sekanými lieskovými orieškami. Tortu dáme na pár hodín do mrazničky. Pred podávaním ju necháme chvíľu postáť na izbovej teplote. Dobrú chuť. 🙂


Tvarohovo-marhuľový koláč

Potrebujeme:
-250 g hrudkovitého tvarohu -6 PL hladkej špaldovej múky (kopcovito) -2 vajíčka -3 PL brezového cukru
-1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
-6 marhúľ -1 ČL škorice

Tvaroh, múku, vajíčka, cukor a prášok do pečiva zmixujeme na nízkych otáčkach, zmesou naplníme vymastenú formu na koláč (26 cm), pridáme marhule a posypeme škoricou. Pečieme 30 minút na 185 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Makovo-proteínové palacinky plnené tvarohovým krémom

Potrebujeme (12 ks):
Cesto: 1 šálku hladkej špaldovej múky -pol šálky makovej múky
-1 šálku polotučného mlieka -30 g vanilkového proteínu
-2 PL kokosového cukru -1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
-trošku citrónovej kôry -2 vajíčka. Krém: 250 g jemného tvarohu
-1 ČL medu. Ostatné: 1 ČL medu -čučoriedky -mleté lieskové oriešky

Zmixujeme ingrediencie na cesto, necháme ho chvíľku postáť a na troške oleja upečieme palacinky z oboch strán. Tvaroh vymiešame s medom na krém, naplníme ním palacinky, polejeme ich medom, posypeme orieškami a pridáme čučoriedky. Dobrú chuť. 🙂


Nepečená tiramisu torta s banánom

Potrebujeme:
Korpus: 1,5 šálky ovsených vločiek -1 šálku kávy
-2 PL kokosového cukru -1 PL kokosového oleja
Krém: 250 g mascarpone -140 g gréckeho jogurtu -1 PL medu
Ostatné: 2 banány -1 PL kakaa

Zmiešame ingrediencie na korpus a zmes natlačíme do tortovej formy (18 cm). Banány nakrájame na kolieska a naukladáme na korpus. Zmiešame mascarpone, jogurt a med a krém pridáme na banány. Tortu posypeme kakaom a dáme na pár hodín schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Makovo-jablkový koláč bez múky a cukru

Potrebujeme:
-3 vajíčka -3 jablká -1 šálku mletého maku
-1 PL medu -1 ČL škorice -1 ČL chia semienok
-pol bezfosfátového prášku do pečiva
-2 PL kokosového oleja -1 PL kokosového cukru

Všetky ingrediencie zmixujeme a vylejeme do formy na koláč. Navrch naukladáme nakrájané jabĺčka a posypeme troškou kokosového cukru. Pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Jahodovo-čučoriedkový cheesecake

Potrebujeme:
Korpus: 1 šálku ovsených vločiek -1 šálku kešu orechov -1 ČL kakaa
-2 PL javorového sirupu -1 vajíčko. Krém: 250 g jemného tvarohu
-250 g mascarpone -140 g gréckeho jogurtu -1 vajíčko -2 PL medu
Ostatné: jahody -čučoriedky -1 ČL kokosového cukru

Vločky pokropíme vodou, zmixujeme s ostatnými ingredienciami na korpus a zatlačíme na dno tortovej formy (25 cm). Na korpus pridáme pár jahôd a čučoriedok. Zmixujeme ingrediencie na krém a vylejeme na korpus s ovocím. Pridáme zvyšné ovocie, posypeme cukrom a pečieme 20 minút na 175 stupňoch. Necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Nepečený makový koláč

Potrebujeme:
Spodná vrstva: 1 PL kokosového oleja -1 šálku ovsených vločiek
-1 šálku datlí. Vločky navlhčíme vodou a zmixujeme s datľami a kokosovým olejom. Vznikne nám lepkavá zmes, ktorú zatlačíme na dno tortovej formy (18 cm). Horná vrstva: 1 šálku mletého maku
-2 PL strúhaného kokosu -2 PL kokosového oleja -1 PL kokosového cukru -hrsť sušených brusníc

Všetky ingrediencie na makovú vrstvu zmixujeme (podľa potreby pridáme trošku vody, aby nám vznikla lepkavá zmes). Pridáme mandle, jemne posypeme kakaom a necháme schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Dvojfarebné kocky s malinami a proteínom

Potrebujeme:
Na kakaovú vrstvu: 1,5 šálky hladkej špaldovej múky -2 bielka
-200 g jablkového pyré -2 PL kakaa -2 PL kokosového cukru
-140 g gréckeho jogurtu -pol odmerky vanilkového proteínu
-pol bezfosfátového prášku do pečiva . Na vanilkovú vrstvu:
250 g jemného tvarohu -1 vajíčko -pol odmerky vanilkového proteínu

Zmixujeme ingredienciu na kakaovú vrstvu a zmes vylejeme do formy na koláč (na dno dáme papier na pečenie). Zmixujeme ingrediencie na vanilkovú vrstvu, pridáme na kakaovú vrstvu a jemne zamiešame. Pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Marhuľovo-slivkové musli tyčinky

Potrebujeme (12 ks):
-pol šálky sušených marhúľ -pol šálky sušených sliviek
-pol šálky ovsených vločiek
-2 PL chia semienok -2 PL sezamu
-2 PL medu -3 PL kokosového sirupu -1 ČL škorice

Všetky ingrediencie zmixujeme, zmes dáme na alobal, vytvarujeme ju pomocou kuchynskej dosky do tvaru obdĺžnika a dáme na pár hodín schladiť. Keď je zmes tuhá, nakrájame ju na tyčinky. Držíme na chladnom mieste. Dobrú chuť. 🙂


Najlepší banánový koláčik

Potrebujeme:
-3 banány -1 jablko -2 vajíčka
-3 PL jemných ovsených vločiek -2 PL medu
-1 PL kokosového oleja -1 ČL kakaa -1 ČL škorice
-pol bezfosfátového prášku do pečiva
-trošku citrónovej kôry -sekané mandle

Všetko zmixujeme, vylejeme do formy na koláč (25 cm), pridáme trošku nakrájaných jabĺk, posypeme orieškami, kakaom a pečieme 25 minút na 190 stupňoch. Koláč nakrájame, až keď poriadne vychladne.
Dobrú chuť. 🙂


Datľovo-piškótová rolka

Potrebujeme:
-1 šálku datlí -pol šálky kešu orieškov
-180 g bezlepkových piškót
-2 PL kokosového oleja
-1 ČL škorice
-1 PL medu

Všetko zmixujeme a zo zmesi vytvarujeme rolku, ktorú dáme na pár hodín schladiť. Posypeme sekanými mandľami a nakrájame. Dobrú chuť. 🙂


Špaldové pečiatkové keksíky (škoricové a kakaové)

Potrebujeme:
-2 šálky hladkej špaldovej múky -200 g masla -1 vajíčko
-2 PL trstinového cukru -2 lyžice medu
-1 ČL škorice (na škoricové) -1 PL kakaa (na kakaové)

Múku, maslo, vajíčko, cukor a med zmiešame a vypracujeme cesto (do jednej polovice dáme škoricu, do druhej kakao), ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme pár hodín schladiť. Potom cesto rozvaľkáme na 0,5 cm, vykrajujeme kolieska a pečiatkujeme. Ak sa cesto lepí o pečiatku, potrieme ju jemne múkou. Keksíky pečieme na papieri na pečenie 8-10 minút na 190 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Šťavnaté makové muffiny

Potrebujeme (14 ks):
-1,5 šálky mletého maku -3 jablká -3 vajíčka
-2 PL vlašských orechov
-2 PL kokosového oleja
-1 PL medu -pol bezfosfátového prášku do pečiva
-rôzne orechy na ozdobenie

Všetko zmixujeme, zmes dáme do košíčkov na muffiny, pridáme orechy (kešu, mandle, vlašské orechy) a pečieme 20 minút na 185 stupňoch. Dobrú chuť. 🙂


Fit Raffaello 2

Potrebujeme:
-1,5 šálky slnečnicových semienok
-2 PL strúhaného kokosu
-2 PL medu
-1 ČL kakaa

Slnečnicové semienka zmixujeme na múčku. Pridáme strúhaný kokos, med a kakao, všetko dobre premiešame a zo zmesi vytvarujeme malé guľky, ktoré obalíme strúhaným kokosom. Necháme chvíľku schladiť. Dobrú chuť. 🙂


Nepečené škoricové guľky

Potrebujeme:
-1 šálku kešu orieškov
-3 PL jemných ovsených vločiek
-10 datlí -1 PL medu -1 PL kokosového oleja
-1 ČL kakaa -pol ČL škorice

Zmixujeme kešu oriešky, datle, vločky, med, kokosový olej, škoricu a kakao. Z hmoty vytvarujeme malé guľky, ktoré obalíme škoricou a ukladáme do papierových košíčkov. Dobrú chuť. 🙂


Špaldové linecké koláčiky

Potrebujeme:
-300 g hladkej špaldovej múky -200 g kvalitného masla (82% tuku)
-100 g trstinového cukru -2 žĺtky -trošku citrónovej kôry

Všetky ingrediencie spolu zmiešame, spracujeme cesto a necháme ho pár hodín odstáť v chlade. Cesto rozvaľkáme na 0,4 cm a vykrajujeme rôzne tvary formičkami na linecké pečivo. Vykrojené kúsky dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 8-10 minút na 180 stupňoch. Po vychladnutí natrieme džemom (my sme dali domáci šípkový) a zlepíme na seba. Dobrú chuť. 🙂